AUTENTIČNI RITUALI


AUTENTIČNI RITUALI

Feel the Balance 

Područje Poreča nevjerojatno je bogato povijesnim i prirodnim naslijeđem od koje možete iskusiti na toliko različitih načina... Posjetom lokaciji, slušanjem priča, ali pravu sinergiju sa ovim podnebljem osjetiti ćete emocijom.. pokretima.. mirisima.. pričama... Osjetit ćete Poreč mozaikom povijesnih i prirodnih tragova, kroz naše Signature rituale, pažljivo dizajnirane kako bi dočarali samu esenciju naslijeđa ovog podneblja. Svaki naš ritual ima svoju priču koju možete doživjeti u Balance centru paletom očaravajućih osjeta, pokreta i mirisa. Ova se priča nastavlja istraživanjem samog Poreča, jer inspiraciju za svaki od naših pažljivo dizajniranih rituala možete pronaći na interaktivnoj karti. Upustite se u avanturu Feel The Balance i istražite Poreč svim svojim osjetilima...

Podijelite vaše uspomene na našoj Facebook stranici Balance Mediterranean Spa - Diamant ili na Instagram stranici @balancediamant i odaberite poklon na dar!

Slikajte se na navedenim punktovima uz hashtag:
#FeelTheBalancePorec #BalanceDiamant

EXCLUSIVE SPA RITUALS by Balance

EXCLUSIVE SPA RITUALS by Balance

PHANTASY SPA DE LUX

Ekskluzivni ritual uključuje piling, kupku i masažu tijela i lica, osiguravajući dubinsku relaksacija tijela, uma i duha, sinergijom aromaterapijskog učinka i vrhunskog Tranqullity proizvoda. Ritual slavi početak turizma u Poreču koji je započeo 1866.god. uplovljavanjem jahte Phantasy u Porečku luku. Uplovite i vi u vlastiti turistički doživljaj dajući svome tijelu mir i pripremu za nova i potpuna iskustva koja slijede.

POREČKA RIVA

Austrijsko parobrodsko društvo Lloyd iz Trsta otvorilo je 1844. turističku rutu na kojoj je bio i Poreč. Već je 1845. tiskan prvi turistički vodič s opisom i slikama grada. Austrougarska aristokracija ga je otkrila 1866., kad je austrijska nadvojvotkinja Stephanie predstavila grad široj javnosti time što je uplovila u porečku luku na svojoj jahti Phantasy. Nadvojvoda Karlo Stjepan i nadvojvotkinja Marija Terezija Austrijska proveli su ovdje odmor 1867., dok je Karlo Ludvig došao 1868. Najstariji hotel i zaštitni znak povijesti porečkog turizma je Rivijera, izgrađena 1910. Poslije su podignuti Parentino i drugi hoteli.

HERITAGE SPA DE LUX

Ritual je osmišljen kao hommage Bazilici, najvrijednijem kulturnom naslijeđu Poreča.  Ritual uključuje piling, kupku i masažu certificiranim Sacred Nature organskim proizvodima bogatim nutrijentima koji  imaju hidratizirajuću, obnavljajuću i zaštitnu ulogu za  kožu lica i tijela. Vaše je tijelo vaš hram, stoga mu priuštite njegu kakvu zaslužuje.

BAZILIKA

Eufrazijeva bazilika (Eufrazijana) u Poreču jedan je od najljepših sačuvanih spomenika rane bizantske umjetnosti na Sredozemlju. Izgrađena je u 6. stoljeću na mjestu ranokršćanske crkve, u vrijeme biskupa Eufrazija i cara Justinijana I., a nalazi se u biskupskom kompleksu. Godine 1997. UNESCO ju je proglasio Svjetskom kulturnom baštinom. Ovaj hram optočen zlatom inspiracija su zaista posebnog rituala kojim ćete čuvati vaše tijelo, vaš hram, kao što Poreč čuva svoje najvrjednije kulturno i povijesno naslijeđe.

AUTHENTIC RITUALS inspired by History

AUTHENTIC RITUALS inspired by History

ROMAN WINE THERAPY

Hedonistički ritual inspiriran Antikom vratit će vas u prošlost i omogućiti užitak u čarima ovog dekadentnog razdoblja. Tretman započinje njegom kože kremastim pilingom, nastavlja se kupkom u vinu, a zaokružuje masažom tijela i lica uljem od grožđa, koje potiče regeneraciju i pomlađivanje kože. Nakon tretmana koža je na dodir meka, zategnuta i svilenkasta.

ULICA DECUMANUS

Žila kucavica nekadašnjeg rimskog Parentiuma, današnjeg Poreča, antički je spomenik koji povezuje zapad i istok starog grada. U toj najljepšoj ulici Poreča možete pronaći nekoliko umjetničkih galerija i istražiti zanimljive kutke i uličice koje su do današnjeg dana zadržale svoja rimska imena dobivena prije dvije tisuće godina.

VENEZIAN GOLDEN TALES

Dugogodišnja vladavina Venecije nadahnula je osmišljavanje ovog rituala koji pruža doživljaj raskoši prošlih vremena kroz čisti luksuz - zlato. Tretman počinje pilingom i masažom tijela i lica sa regenerativnim uljem, uz dodatak čistog zlata. Bogata anti-age formula za njegu namijenjena je raskošnoj masaži tijela i lica koja kožu čini baršunasto mekom dajući joj zlaćani sjaj.

GOTIČKA PALAČA

Palača potječe iz 1473. godine a zamijetiti ćete je šetajući po staroj porečkoj jezgri zbog raskošnog kamenog pročelja izgrađenog u stilu cvjetne gotike. Palača ima dva kata, a fasada je razigrana monoforama i triforama – ukrašenim jednostrukim i trostrukim prozorskim otvorima. Sagrađena je u razdoblju vladavine Venecije, a pripadala je bogatim venecijanskim obiteljima.

PARENZANA ENERGY PATH

Ritual Parenzana Energy Path pruža dubinsku obnovu i remineralizaciju tijela nakon napora. Stimulirajući protok energije i relaksirajući tijelo, pruža osjećaj ugode i vraća vitalnost pilingom, maskom za tijelo bogatom mineralima uz ugodne masažne pokrete. Zahvalite svome tijelu na služenju dajući mu obnovu i vitalnost koja mu je potrebna. Nastanak rituala inspiriran je jakim razvojem i obnovom gospodarstva Istre tijekom vladavine Austro - Ugarske Monarhije.

PEŠKERA

Doba Austro-Ugarske vladavine u Poreču obilježilo je upravo Parenzana, porečka pruga, koja prolazi Peškerom, samim centrom Poreča, a nastavlja se idiličnim, pitoresknim krajevima Karojbe, Rakotula, Vižinade, Motovuna... Danas je omiljena među izletnicima i biciklistima zbog nezaboravnih vizura i doživljaja zelene Istre.

SCENTS OF ITALY

Izuzetno blagotvoran tretman pindama, punjenim aromatičnim biljem Mediteranskog podneblja i umočenim u tople mješavine baznih i eteričnih ulja, slavi blagodati lavande koja se od davnina koristila u ljekovite svrhe, za njegu tijela i opuštanje. U naše je krajeve doputovala iz Italije te se utkala u gotovo sve pore našeg postojanja. Prepustite se mirisu lavande i uživajte u blagodatima koje ona nosi.

GRADSKA VIJEĆNICA U POREČU

Krajem 18. i početkom 19. stoljeća Poreč postaje “FORA LE PORTE” i širi se izvan gradskih zidina, sastoji se od nekoliko pravilnih ulica skladnih zgrada među kojima se ističe Gradska vijećnica, koja se ističe prekrasnom mediteranskom arhitekturom. Gradska je vijećnica sagrađena je 1910. godine prema projektu tršćanskog arhitekta Arduina Berlama.

AUTHENTIC RITUALS inspired by Nature

AUTHENTIC RITUALS inspired by Nature

ADRIATIC SEA CREATION

Ritual inspiriran energijom i toplinom mediteraske kulture i blagodatima jadranskog mora. Terapeut posebnim tehnikama i pokretima koji stvaraju energiju valova pruža aromatičnu masažu cijelog tijela uljem mediterana, upotpunjenu masažom leđa jadranskim oblucima.

POWER OF ISTRIAN WINDS

Koncept masaže inspiriran različitim drevnim civilizacijama i njihovim utjecajem na naše podneblje. Mirisi mediteranske, orijentalne, arapske i indijske kulture nose veliko bogatstvo drevnih znanja i specifičnu filozofiju pristupa životu i zdravlju. Odaberite jedno od karaterističnih ulja i prepustite se pilingu i masaži cijelog tijela.

ORGANIC OLIVE PULP BODY RITUAL

Inspiriran tradicijom upotrebe masline i maslinovog ulja u Istri još iz doba antike, nastao je 100% organski ritual koji uključuje nježni i lagani piling tijela te masažu uljem od komine masline, bogatom prirodnim antioksidantima i mineralima. Ritual ima anti - age djelovanje, hidratizira i štiti kožu od vanjskih utjecaja.

AUTHENTIC RITUALS inspired by History

AUTHENTIC RITUALS inspired by Nature